Obiščite našo spletno prodajalno ter si izberite vino, katero vam najbolj ustreza.

Prodajalna vin

 

MERLOT

Merlot

Letnik 2015 je rubinasto rdeče barve, vonj je bogat, saden in prijeten. Na okusu je izredno mehak s prijetno zaznavno svežino. Odlično se poda k rdečemu mesu, divjačini in zrelim sirom. Serviramo pri 16-19°C. Vino je zorelo 22 mesecev v francoskih barrique sodih. Prihaja iz 37 let starega vinograda.

 

WHITE

White

Letnik 2015 je živahen, svež in eleganten s prijetno dolgim in rahlo kremastim pookusom. Odlično se poda k ribjim jedem, jedem iz perutnine, testeninam in pršutu. Je hrani prijazno vino. Serviramo ohlajeno na 10-12°C. Vino je zorelo 24 mesecev v francoskih hrastovih sodih, zato ga odlikuje nežna zlato rumena barva. Prihaja iz 30 let starega vinograda.

 

ZELEN

Zelen

Ni na razpolago.

 

PINELA

Pinela

Letnik 2017 je slamnato rumene barve. V vonju so zaznavne tropske in sadne arome po grenivkah, ananasu in citrusih. Vino pričara svežino in lahkotnost, ki ga zaokroži poln in bogat okus. Končni vtis po požirku potrjuje bogato sestavo in harmonijo vina. Odlično se poda k jedem iz belega mesa, ribjim jedem in hladnim predjedem. Serviramo ohlajeno na 10-12°C.

 

REBULA

Rebula

Gospa rebula: Letnik 2017 je slamnato rumene barve. Vino je izrazito polnega telesa, lepo zaokroženo, harmonično, všečno. Odlično se poda k belemu mesu ter zelenjavnim in morskim jedem. Serviramo ohlajeno na 10-12°C. Gospa rebula prihaja iz 62 let starega vinograda, ki je eden najstarejših v našem okolišu.

 

LAŠKI RIZLING

Rizling

Letnik0 2016 je nežne rumenkaste barve s sijočimi zlatimi odtenki. Ravnotežje v ustih je na strani svežine, ki poudari sadni značaj. Vino se odlično poda k raznim morskim predjedem, belemu mesu, najraje pa ima družbo osvežilnih solat. Serviramo ohlajeno na 10-12°C.

 

ROSE

Rose Merlot

Letnik 2017 je jantarno rožnate barve. Najbolj poudarjena je aroma jagod, češenj in gozdnih sadežev, v ozadju pa pridejo do izraza tudi citrusi in zelišča. V ustih deluje zelo sveže, z lepo zaokroženo kislino in dolgim sladkim pookusom. Izredno svež značaj daje vinu prijetno pitnost. Vino se odlično poda k morskim jedem, perutnini na žaru, raznim rižotam, lahko pa si ga privoščite kot aperitiv. Serviramo ohlajeno na 10-12°C.

 

PENINA ROSE

SUHO KAKOVOSTNO PENEČE VINO ZGP / Letnik 2017 je nežne rubinaste barve, zelo eleganten in všečen.Vonj je nežen, vendar lepo izražen in prijeten. Prepletajo se arome tropskih in rdečih gozdnih sadežev. V ustih je penina sveža z drobnimi in gostimi mehurčki. Z osvežilno kislino pa je dosežena harmonija, ki ji podeljuje pitnost. Pookus je precej intenziven, dolg in zelo osvežilen. Penino lahko postrežemo kot aperitiv ali kot spremljavo lahkim hladnim predjedem. Serviramo ohlajeno na 6-8°C. Sorta: 100 % Merlot. Prihaja iz 37 let starega vinograda. Nastanek usedline je naraven proces staranja vina.