manjše družinsko, butično vinarstvo

Ker verjamemo v naravne metode predelave grozdja, verjamemo tudi v svoje vino. Prepričani smo, da je vrhunska kakovost mogoča le ob popolni predanosti. Stremimo k temu, da bi bila naša vina naravna in ljudem prijazna. Saj v prvi vrsti vino pridelujemo zase, za svojo družino in prijatelje.
Vina Wipach so pridelana po francoski metodi battônage (mešanje droži v vinu med zorenjem). Na takšen način z naravnimi procesi v vinu poudarimo kremasto teksturo in gladek, intenziven okus. Z mlečno-kislinskim razkisom pa dosežemo mehkobo in prijetno maslenost. Posledično ne uporabljamo umetnih arom ter barvil, zato so naša vina naravna ter neoporečna.

Skoraj vsa vina staramo v francoskih barrique sodih, kar poudari sadno aromo ter obogati barvo vina. Posledično je vino, zaradi prisotnosti hrastovega tanina ter ožganine, bolj odporno in obstojno. Prav to pa je tudi razlog za nižjo vsebnost žvepla. Ker smo manjše butično vinarstvo, svoja vina zgolj stekleničimo.

 

 

Zakaj WIPACH?
Ime za vinsko klet smo izbrali v povezavi z našim domačim krajem - Vipavo. Prvi prebivalci Vipave so bili Kelti. Od tod tudi njeno ime; beseda Vipava izhaja iz dveh keltskih besed: »WIP« (ki pomeni dolina, pokrajina) in »ACH« (skala, kamen), tako da bi v prostem prevodu iz keltščine WIPACH pomenilo dolino pod skalami.
Glavni razlog, zakaj smo se odločili za keltsko ime WIPACH, pa je dejstvo, da so bili Kelti nori na vino. Naša želja pa je, da bi bili taki tudi vi, nori na naše vino. WIPACH vino

Vljudno vas vabimo v našo vinsko klet!

 

Domen

 

 

 

 

Všečkajte nas še na Facebooku.

Obiščite nas na Facebooku

 

 

 

 

 

¸